Help! Hoe richt ik een kleine slaapkamer in?

H

Heb jij een slaapkamer van klein formaat en weet je niet hoe je deze goed moet inrichten? Geen zorgen! Wij hebben een aantal handige tips voor je opgesteld die je op de goede weg moeten helpen.

1. Benut de ruimte die je hebt!

Wees creatief in het benutten van de ruimte die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kast of plank boven of rondom de deuropening. Dit is een ruimte waar je niet snel aan denkt, maar prima kunt benutten. Als je dan vanaf de deuropening de kamer inkijkt, dan oogt de ruimte ook nog eens groter.

2. Plaats spullen onder het bed

De ruimte onder je bed kun je prima gebruiken om spullen als kleding, schoenen, boeken of een extra dekbed te verstoppen. Bij vele woonwinkels kun je grote laden kopen waar je ze eenvoudig in kunt verbergen. Het is niet alleen praktisch want het ziet er ook nog eens mooi uit!

3. Slaap in de hoogte

Je kunt natuurlijk ook gewoon nóg meer ruimte creëren onder je bed door in een hoogslaper te gaan slapen. Hierdoor zou je een extra bureau onder je bed kwijt kunnen om in je slaapkamer te kunnen werken. Of een extra kast zodat je nét wat meer kleren kwijt kunt.

Volg onze handige tips en jij richt je kleine slaapkamer zonder zorgen in!