Het kiezen van de juiste acculader

H

Heeft u ook vaak te maken met een lege of bijna lege accu? Een acculader is dan de oplossing. 

Als u opzoek gaat naar een acculader is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De accu die u wilt opladen, heeft een bepaalde ampère of te wel de stroomsterkte van uw accu. Voordat u een acculader besteld is het verstandig om te controleren hoeveel ampère uw accu heeft. Anders is de kans groot dat u een verkeerde acculader besteld en dat zou natuurlijk jammer zijn.

Als u een acculader heeft van bijvoorbeeld 60 ampère, moet u opzoek gaan naar een acculader die wel 60 ampère aan kan. Weet u ook hoeveel spanning (volt) uw accu aan kan? Dat is namelijk ook belangrijk om te weten.

De laadstroom van een acculader is ook belangrijk. Hoe minder de laadstroom is, hoe langer het duurt om de accu op te laden. Wilt u sneller opladen dan heeft u een hogere laadstroom nodig. U kunt prima een accu opladen met een acculader die een wat lagere laadstroom heeft, alleen duurt het dan langer voordat de accu vol is. 

Het is ook goed om te weten dat als u uw accu op de juiste wijze gebruikt en oplaadt de accu ook langer mee gaat. Als u de accu niet op de juiste wijze oplaadt, kan het zijn dat de accu snel kapot gaat.

Tegenwoordig wordt het opladen van je accu steeds makkelijker. Er zijn acculaders die automatisch laden en via bluetooth verbonden kunnen worden. Hierdoor kan u uw lader in de gaten houden of hij wel of niet vol is. 

Conclusie: het laden van uw accu word steeds makkelijker hiervoor hoef je geen techneut te zijn het is een kwestie van plus en min aansluiten de stekker in het stopcontact doen en hij laad op.