Welke radiator heb ik nodig?

W

Van paneel- tot aan designradiatoren, de keuze is tegenwoordig reuze! Als je een radiator gaat kopen is het belangrijk dat je er een kiest die past bij de ruimte die je wilt opwarmen. Maar we kunnen begrijpen dat je niet goed weet welke radiator nu geschikt is voor jou. Daarom leggen wij een aantal radiatoren nader voor je uit.

Heb je een grote ruimte?

Dan is de ledenradiator een geschikte keuze voor jou! Deze klassieke radiator wordt gekenmerkt door de verschillende holle platen die met elkaar verbonden zijn. Het duurt een tijdje voordat de radiator is opgewarmd, maar als het eenmaal warm is, is het in staat om een grote ruimte goed te verwarmen.

Lopen je ramen door tot aan de grond?

Dan is, jawel, de raamradiator de beste keuze voor jou. Dit type wordt niet aan de muur bevestigd, maar aan de grond. Het is ook slechts 20 centimeter hoog en heeft meer ruimte tussen de leden dan normaal. Zodoende wordt het lichtinval minimaal verstoord.

Geen centrale verwarming in een kamer?

Geen zorgen! Hiervoor hebben we de elektrische radiatoren. Deze sluit je eenvoudig aan via het stopcontact, en voilá, je hebt een verwarmde ruimte! Het heerlijke aan dit type is de flexibiliteit, je kan de radiator verplaatsen naar andere ruimtes waar je ook geen centrale verwarming hebt.