Geniet van een mooi onderhouden vijver

G

Met planten en bloemen zorg je ervoor dat je tuin een mooi kleurrijk karakter heeft. Maar, de tuin wordt pas écht aangekleed met accessoires. Hierbij kun je denken aan een mooi vogelhuisje, maar ook aan een vijver. Een vijver is een mooie eyecatcher in je tuin en zorgt voor meer leven. Echter, heeft een vijver ook veel onderhoud nodig. Wij hebben hier een aantal praktische tips voor opgesteld.1. Haal bladeren uit de vijver

Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk om de bladeren uit de vijver te vissen. Waarom? Omdat bladeren naar de bodem zakken, gaan rotten en hiermee zuurstof onttrekken aan het vijverleven. Het ziet er misschien onschuldig uit, de bladeren in de vijver, maar het is het dus niet. Vissen kunnen hierdoor sterven. Dus haal altijd de bladeren uit de vijver.

2. Zorg voor goed onderhoud

Zelf onderhoud plegen is zeer belangrijk voor de status van de vijver. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de bodem met een vijverstofzuiger van Oase. Hiermee kun je het sliblaagje dat zich gaandeweg het seizoen zal vormen verwijderen. Zo kun je weer optimaal genieten van een mooie en goed onderhouden vijver.