De reden om producten te verpakken

D

Vaak wordt gesuggereerd dat er veel overmatig verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Hier zit zeker een kern van waarheid in. Producten worden vaak onnodig veel verpakt en vaak zie je ook nog dat er een verpakking om de verpakking heen zit. Deze kritiek is in dat opzicht ook meer dan terecht. Maar waarom worden producten verpakt?

Redenen voor het verpakken van producten

De meest voor de hand liggende reden voor het verpakken van producten is toch wel om het product bij elkaar te houden. Zie je het al voor je, dat je door de supermarkt loopt en dat al de producten los in bakken liggen zonder verpakking en dat je zelf maar een manier moet vinden hoe je alles mee naar huis krijgt. Dit klinkt erg onlogisch. Dit is een voor de hand liggende reden voor het verpakken van producten, maar er zijn ook nog andere redenen waarom producten worden verpakt. Denk bijvoorbeeld aan het vuil en stof dat door de lucht zwerft. Je wilt natuurlijk niet dat dit allemaal terecht komt op je plakje kaas. Naast dat het hygiënisch is, is het verpakken van producten ook informatief. Op een verpakking van bijvoorbeeld Calvé pindakaas staat precies welke ingrediënten zijn gebruikt. Dit is voor mensen met allergieën natuurlijk erg fijn. Een andere reden voor het verpakken van producten is marketingtechnisch. Voor merken is een verpakking een perfecte manier om het merk uit te dragen op de consument.

Hoe worden producten verpakt

Maar hoe worden al deze producten nu eigenlijk verpakt? Deze producten worden verpakt met een vulmachine. Met dank aan deze machine wordt de juiste hoeveelheid van het product in de verpakking gestopt en wordt de verpakking vervolgens ook automatisch dicht gemaakt. Er hoeven met dank aan deze machines bijna geen mensen meer aan het verpakkingsproces toe te komen. Daarnaast wordt het verpakkingsproces een stuk sneller.