Zelf je verhuizing regelen of het uit handen geven?

Z

Als je gaat verhuizen dan staat je een hele klus te wachten. Regel je graag dingen, ben je goed in het delegeren van taken, heb je een grote familie of vriendenkring die je wilt helpen, dan is het verhuizen een behapbare klus. Maar mis je één of meerdere van deze factoren, dan kan het inschakelen van een verhuisbedrijf zoals Jac Den Hollander uit Rotterdam een goede optie zijn. Een optie die je veel werk en zorgen uit handen kan nemen. Hieronder de voor- en nadelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf op een rij. 

Voordelen 

We beginnen met de voordelen, waarbij je moet bedenken dat de taken die hieronder genoemd worden, ook (gedeeltelijk) door jezelf of familie uit gevoerd kunnen worden. Je kunt met het verhuisbedrijf afspraken maken over wie wat uitvoert. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, kan het verhuisbedrijf je dozen inpakken, je spullen overbrengen naar je nieuwe woonplek, het daar weer uitpakken en op de plek brengen waar je het hebben wil. Natuurlijk hoort hier het uit en in elkaar plaatsen van je meubels ook bij. Zelfs het bezemschoon opleveren van je oude huis kan worden geregeld. Het is maar net wat je afspreekt met het verhuisbedrijf. Er zijn ook verhuisbedrijven die opslag ter beschikking stellen

Het verhuisbedrijf stelt een verhuisplan met je op en zorgt er voor dat alles uitgevoerd wordt naar de wensen die je hebt. Dit zorgt er voor dat je alles uit handen kunt geven rondom je verhuizing. Je hoeft zelf nergens meer over na te denken of mensen te regelen. Dat wordt allemaal voor je gedaan. Als je een verhuisbedrijf inschakelt, dan kun je er ook vanuit gaan dat je spullen heel over komen. Mocht er onverhoopt wat sneuvelen of schade ontstaan, dan zal dit vergoed worden. 

Nadelen 

Natuurlijk zijn er, net zo als aan de meeste dingen, ook aan een verhuisbedrijf inhuren, nadelen verbonden. Een nadeel aan het inhuren van een verhuisbedrijf is de kosten. Als je alles door een verhuisbedrijf laat doen, dan kunnen die kosten best wel oplopen. Mocht je die te hoog vinden worden, kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld het inpakken zelf te doen, of je regelt vrienden die je oude huis bezemschoon opleveren. 
Een ander nadeel is dat je van te voren over heel veel dingen moet nadenken. De verhuizers willen graag van te voren weten waar je welke spullen wilt hebben. Natuurlijk is er op het moment dat je aan het verhuizen bent nog wel wat te veranderen, maar globaal moet je wel een plan hebben. En als laatste, als je zelf je spullen inpakt, kun je gelijk uitzoeken wat er eventueel verkocht kan worden, of opgeruimd, of weggegeven. Verhuizers kunnen dit natuurlijk niet voor jou doen. Al je spullen zullen door hen verhuisd worden. Zorgvuldig, secuur, netjes en naar jouw wensen!