Haal een bijpassende baklijst

H

Haal een bijpassende baklijst

Schilderijen en canvassen worden steeds populairder. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij zakelijke bedrijven komen ze steeds vaker voor in het bedrijf. Schilderijen zijn de laatste tijd wat meer betaalbaar en dus ook de moeite waard om ze te kopen en op te hangen. Wanneer je een schilderij of canvas ophangt dan wil je wel dat deze nog vele jaren er goed uit blijft zien en dat ze niet snel beschadigd raken. Wat je nodig hebt om hiervoor te zorgen is een baklijst. Deze beschermt je waardevolle schilderijen, doeken en canvassen tegen beschadigingen en scheuren. Ze blijven hierdoor er goed uitzien en het lijkt net of ze nooit zijn aangeraakt.

Verschillende soorten

Maar goed, er is niet een soort baklijst, er zijn er wel meerdere. Daarom moet je van tevoren goed nadenken over het uiterlijk van het doek. Is deze erg donker, dan staat daar een lichtere lijst mooier bij. Niet alleen moet je rekening houden met het doek, je moet ook rekening houden met de achtergrond. Denk hierbij aan de muur waar het op komt te hangen of de attributen die voorderest in de kamer aanwezig zijn. Zoals je hoort zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom is ook het meest effectief om een erkend bedrijf langs te laten komen om het doek op te meten en te kijken naar de kamer waar deze komt te hangen. Zo wordt er gelijk een idee geschept over een potentiele baklijst en kan hier gelijk over gesproken worden.

Offerte

Een baklijst kost natuurlijk niet niks. Wanneer je weet wat je wilt kun je ook eerst een offerte aanvragen voor die specifieke lijst, zodat je ook gelijk het kostenplaatje ziet. Dan kun je de afweging maken of je inderdaad de lijst wil aanschaffen of dat dit toch een te groot bedrag is.