ICT trends

I

ICT trends, elk jaar worden maken we ons klaar voor de opkomende nieuwe trends van het aankomende jaar. Welke trends gaan doorslaggevends worden voor de branche en welke trends blijken uiteindelijk niet van toegevoegde waarde. Dit is een thema waar mensen uit de ICT en IT branche zich natuurlijk elk jaar weer mee bezig houden, de nieuwe trends in de gaten houden en zich opmaken voor het nieuwe jaar. In dit artikel zullen enkele trends uit 2018 uitgelegd worden om zo meer inzicht te krijgen in wat deze trends voor jouw onderneming kan betekenen en wat je zelf eventueel moet veranderen.

Trend 1: Intelligent Apps en Analytics

Apps tegenwoordig en in de komende jaren zullen stuk voor stuk beschikken over het zogeheten Al. Dit wordt uitgevoerd op een manier dat men het niet door zal hebben, dus op de achtergrond van de welbekende toepassingscategorieën terwijl de nieuw worden genegeerd. De nieuwe apps hebben de mogelijkheid tussenlaag tussen systemen en mensen te creëren. Hierdoor is kan de aard tussen structuur en werk op de werkplek worden veranderd. 

Trend 2: Cloud to the Edge

Één van deze trends uit 2018 is ‘Cloud to the Edge’, dit wordt beschreven als computertopologie waarin gebeurtenissen waarbij content verzameling en levering en informatieverwerking dichter bij de bronnen gebracht wordt, wat in het voordeel is van gedistribueerde modellen. Als ondernemingen hier op in willen spelen zullen ze design patronen inzetten in de infrastructuurarchitectuur van hun onderneming. Echter is het belangrijk dat dit begrip niet om de verkeerde manier wordt geïnterpreteerd. Met Edge wordt bedoeld dat computergebruik dichter bij de gebruikers van het netwerk worden geplaatst. Met Cloud wordt er bedoeld dat er een systeem is dat samen met interne technologieën, technologieservices worden geleverd. Bedrijven die ICT service management diensten leveren, hebben zich hier al in verdiept.