Stilte op de industriële werkvloer

S

Stilte op de industriële werkvloer

Een stille werkomgeving, op kantoor kan dit nog wel. Daar hebben mensen misschien wel oordopjes in. Maar in een industriegebied is dit bijna niet mogelijk. Daar is altijd wel geluid te vinden. Of er komen vrachtauto’s langs, of je er zijn bepaalde machines die een constante geluid maken. Zo ook de afvoer systemen. Als werknemer in een ruimte werken, dicht bij deze systemen dan is het genoodzaakt om bepaalde gehoorschermers te dragen. De kans op gehoorschade is anders zeer groot. Er is een andere manier dan gehoorbeschermers. De vent silencer, deze zorgt ervoor dat het geluid in een bepaalde ruimte sterk wordt verminderd. Dit maakt de kans op gehoorschade een stuk kleiner. Een vent silencer heeft een bepaalde werking op de luchtafvoer waardoor deze minder geluid gaat produceren, krijgen we dan toch nog een stille werkomgeving? Ook op de industriële werkvloer? Het is mogelijk.

Werking

In de meeste gevallen zal er een speciaal type vent silencer gemaakt worden voor het industriële bedrijf. Dit heeft vaak met het formaat te maken, maar ook de specificaties. Het probleem is bij elk bedrijf misschien wel hetzelfde, alleen de grote van het probleem kan anders liggen, en dus is daar een andere vent silencer voor nodig.

Ook zijn er situaties denkbaar waarin er een standaard type vent silencer gebruikt kan worden. Dit scheelt redelijk in de kosten en is makkelijk aan te brengen binnen het bedrijf. Het zorgt voor een stillere werking van de ventilatiesystemen.

Gevolgen

Een stillere werkomgeving op de industriële werkvloer heeft zeker gevolgen. Zo kun je gerust werken zonder dat je gehoorbeschermers op moet doen. De kans op gehoorschade wordt namelijk flink verkleind door de vent silencer. Ook de concentratie tijdens het werk gaat omhoog, zo kan er meer kwaliteit geleverd worden als het gaat om de werkzaamheden.

Bekijk eens de opties op het internet als het gaat om de vent silencer. Zo kun ook jij een stillere werkomgeving op de industriële werkvloer creëren.