Kantoorramen

K

Wanneer je een kantoor hebt of een kantoorpand gaat huren of kopen zijn er naast het interieur meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de ramen van het kantoorpand, dit is iets wat vaak vergeten wordt maar ook belangrijk is. Wanneer hier niks mee gebeurt kan dit dan ook leidden tot ergernis bij de medewerkers wiens werkplek nabij een kantoorraam is.

Licht inval

Denk bijvoorbeeld aan het lichtinval, wanneer de ramen nooit schoon gemaakt worden zal er ook minder licht binnenvallen, dit kan zonde zijn omdat het kantoor dan donkerder oogt en mensen, zeker wanneer het mooi weer is in Nederland graag wat zonnestralen ontvangen in het kantoor. Echter hebben smerige ramen nog een negatieve aspect, namelijk dat naar buiten kijken minder helder wordt. De mensen wiens werkplek naast het raam is, zien telkens als ze naar buiten willen kijken alleen maar smerigheid op de ramen. Zorg er dus voor dat je de ramen eens in de zoveel tijd laat schoonmaken.

Hitte

Je werkplek naast een raam hebben kan nog een nadeel hebben, namelijk wanneer de zon schijnt kan dit betekenen dat er continu zonnestralen op je beeldscherm aanwezig zijn wat jou belemmert met werken. Buiten dit om kan het ook erg warm worden wanneer de zon vol op het raam schijnt, dit wordt weleens onderschat maar je kan het gevoel hebben alsof je in een zonnebank zit en dit is alles behalve prettig werken. Om dit te voorkomen en al jouw medewerkers tevreden te stellen, kan je ervoor kiezen om ramen laten tinten gebouw. Het tinten van je ramen zorgt ervoor dat hitte wordt tegengehouden en dat je nog steeds naar buiten kan kijken en kan genieten van het zonnetje maar dat er geen vervelende zonnestralen op jou beeldscherm komen. Met deze tips maken je jouw ramen zonbestendig!