Op zoek naar een nieuwe baan? Dit is je kans!

O

Ben je net afgestudeerd, ben je aan het afstuderen of ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Dan is dit het moment om jouw droombaan te vinden. Op de arbeidsmarkt is namelijk een schaarste aan arbeidskrachten en dit heeft vele voordelen voor jou als werkzoekende. Denk bijvoorbeeld aan de kans op een droombaan bij een groot bedrijf waar jij al jaren tegenop kijkt. Heb jij bijvoorbeeld een enorme passie voor auto’s en voor de marketing daarvan, misschien dat je dan zomaar is op de marketing afdeling van Porsche in Nederland terecht kunt komen, kicken toch! Dit is de tijd om het te proberen. Veel bedrijven zijn op zoek naar super geïnteresseerde en gemotiveerde arbeidskrachten zoals jij.

Maar niet alleen het grote denken hoort bij deze tijd, misschien wil jij gewoon lekker bij jou in de buurt werken. Ook hier is in deze tijd aan aanbod geen gebrek. Woon jij bijvoorbeeld in Boekel en ben je op zoek naar een baan bij jou in de buurt? Zoek dan op internet bijvoorbeeld op vacatures Boekel en je zult zien dat er tal van vacatures in de buurt van Boekel verschijnen in de zoekresultaten. Dit komt omdat bedrijven op dit moment er veel moeite doen om aan werknemers te komen.

Heb je eenmaal een leuke werkgever gevonden en ben je in de contractonderhandelingen, dan ben je op dit moment ook helemaal goed. Op dit moment heb je als werknemer veel in te brengen tijdens de contractonderhandelingen. Denk hierbij niet alleen aan de hoogte van het loon, maar hierbij kun je ook denken aan de secundaire en zelfs de tertiaire arbeidsvoorwaarden in het contract. Deze stevige onderhandelingspositie is te danken aan het feit dat er een te kort is op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven vaak wel wat toe moeten geven.