De allermooiste routes met de camper

D

Ga je wel eens op vakantie met de camper? Wanneer dit het geval is, dan zal het volgende je vast bekend voorkomen. Want welke route ga je nou eens rijden met de camper. Er zijn tenslotte zo veel mooie plekjes in Europa of in de rest van de wereld. In dit artikel ga ik je met name iets vertellen over de camperroutes die in Europa af te leggen zijn. Zodat je zelf bij de plaatselijke camper verhuurder een camper kunt huren en direct aan kunt rijden.

 

Het huren van een camper

Voordat we in kunnen gaan op de mooiste routes door Europa moet er natuurlijk wel een camper worden geregeld. Gelukkig is dit echt een fluitje van een cent. Er zijn in iedere regio namelijk vele aanbieders. Woon je in de regio van Eindhoven? Google dan bijvoorbeeld op het woord campers Eindhoven en er zullen veel camperverhuurders uit die regio naar voren komen.

 

Een route uitstippelen

Wanneer ik zelf vanaf Nederland ga gebruik ik vaak diverse bronnen die mij helpen bij het uitstippelen van de perfecte route. Een hele fijn bron hiervoor is de website reizendoejezo.nu. Op deze website staan enorm veel leuke routes door Europa. Denk bijvoorbeeld aan de volgende routes:

– Nederland, België, Luxemburg en Duitsland

– De Ardennen, Normandië en Bretagne

– Engeland en Schotland

– Noorwegen en Zweden

– Zuid-Europa

 

Waar moet je op letten bij het bepalen van de route

Bij het bepalen van je route zijn er twee dingen die echt belangrijk zijn om in de gate te houden. Zo moet je voor jezelf goed bedenken welke temperatuur je fijn vind. Wanneer je richting Engeland gaat, dan heb je een hele andere temperatuur dan wanneer je naar Zuid-Europa gaat. Daarnaast dien je ook goed rekening houden met de duur. Wanneer je snel weg wilt gaan dan kun je bijvoorbeeld niet helemaal richting Griekenland.