Drie tips om op zeevracht tarieven te besparen

D

Als u voor het eerst goederen over zee gaat vervoeren, verwacht u misschien dat u met hele hoge zeevracht tarieven te maken zult krijgen. Dat is ook niet gek, want zo’n schip verbruikt een hoop brandstof en er is veel personeel nodig om een wereldreis goed te laten verlopen. Toch blijkt het heel eenvoudig om een goedkoop zeetransport te regelen. In deze tekst geven we u dan ook drie tips om de prijs voor uw zeevracht flink omlaag te brengen.

De eerste tip is eigenlijk heel simpel: wilt u uw goederen over zee sturen, ga er dan niet zelf mee aan de slag. Mits u een ervaren vervoerder bent, natuurlijk. Experts zijn namelijk veel beter om voor u lage zeevracht tarieven te realiseren. Bovendien kunnen zij veel beter beoordelen of u een goedkoop zeetransport krijgt aangeboden, of relatief veel betaalt.

Bij de expert zit dan ook meteen de tweede tip: kies voor een ervaren vervoerder met een groot wereldwijd netwerk. Hij of zij kan dan namelijk binnen enkele uren verschillende offertes voor u opvragen en vergelijken, zodat u altijd de laagste prijs betaalt. Als u uw goederen over zee stuurt, hoeft u dan ook geen zorgen te hebben over de prijs.

Methode van transport bepaalt de zeevracht tarieven

De derde en laatste tip gaat over de hoeveelheid goederen die u wilt vervoeren. U kunt namelijk alleen een goedkoop zeetransport gebruiken als u efficiënt met het laadruim omgaat. Bij kleine hoeveelheden lading kan een expert deze dan ook combineren met zendingen van andere ondernemers, zodat u de transportkosten kunt delen. Op die manier kunt u de zeevracht tarieven gegarandeerd lager houden dan vooraf verwacht.

Met deze drie tips begint u goed voorbereid aan uw transport, en betaalt u nooit teveel als u goederen over zee wilt vervoeren. Neem daarom direct contact op met de expert, zodat het besparen ook meteen kan beginnen.