Echte tuinliefhebbers kiezen voor een robotmaaier

E

Voor de tuinliefhebber die graag in zijn tuin relaxt in plaats van zwoegt, is een robotmaaier een geweldige uitkomst. Een robotmaaier maait zelfstandig het gazon kort en gezond, zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen. Oké, bij de meeste robotmaaiers is het wel even nodig om een omheining te plaatsen, maar dat is zo gebeurd en als je dat niet wilt doen, dan zijn er genoeg modellen te vinden waarbij omheining niet eens nodig is. Lees snel verder waarom deze robotmaaiers zo populair zijn bij tuinfanaten.

Nauwkeurig, snel en stil

Robotmaaiers worden met de jaren slimmer. Zo zijn er grasmaaiers die geheel zelfstandig de snelste en efficiëntste route bepalen, zodat ze snel klaar zijn met maaien en zo min mogelijk energie verbruiken. Ook weet je met een maairobot zeker dat het gazon nauwkeurig wordt gemaaid; de geavanceerde ingebouwde techniek houdt precies bij waar de maaier wel en niet is geweest, zodat geen enkel gedeelte wordt overgeslagen. Ook worden de robot grasmaaiers steeds stiller gemaakt. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen, terwijl de robot het zware werk opknapt. Omdat deze machines erg stil zijn, kan er zelfs voor gekozen worden om ’s nachts de maaiwerkzaamheden te laten verrichten; niemand die daar last van heeft. Onderhoud van een grasrobot is tevens zeer eenvoudig. Zolang je af en toe de machine schoonmaakt en de mesjes vervangt kun je jaren van de maaimachine genieten.

Natuurlijke bemesting

Veel robotmaaiers beschikken over een mulch-functie. Dat houdt in dat het gras wordt verpulverd om vervolgens uitgestrooid te worden over het gazon. Deze kleine restjes gras houden mos- en onkruidgroei tegen en zorgen er daarnaast voor dat het grasveld op natuurlijke wijze wordt bemest. De echte tuinliefhebber zal deze functie zeker appreciëren, want dankzij dit slimme systeem blijft het gras gezond en groen en hoef je zelf geen gras meer af te voeren. Wil jij dus genieten van de tuin in plaats van bezig te zijn met maaien, dan is een goede robotmaaier kopen zeker aan te raden.