Eten en serveren; wat heb je nodig?

E

Pak jij graag flink uit als het om koken gaat? Wij ook! Daarom is het noodzakelijk om een goed gevulde voorraadkast te hebben met onderdelen die eten en het serveren van maaltijden gemakkelijk en sfeervol maakt.

Wat heb je op zijn minst nodig om een goed functionerende keuken en eetkamer te hebben? De volgende lijst is niet uitputtend maar het is tenminste een begin.

Gooi maar op ‘t vuur!

Zonder pannen kan een beetje keuken uiteraard niet functioneren, dat hoeven we je niet te vertellen. Maar het is wel belangrijk dat je de juiste soorten in huis haalt. Voor soepen en pannenkoeken gebruik je immers niet dezelfde pan. Ga daarom uit van wat je doorgaans maakt, in welke hoeveelheden en wat voor kookstel je gebruikt; voor inductie heb je andere pannen nodig dan voor gas of andere warmtebronnen.

Cheers!

Klinken en drinken met vrienden en familieleden is hartstikke gezellig, maar wel aan regels onderworpen. Oké, het is maar hoe streng je ze naleeft. Zeg echter niet dat we je niet gewaarschuwd hebben wanneer gasten klagen dat je rode wijn in een glas voor champagne hebt geserveerd. Ga daarom nauwkeurig na welke glazen waarvoor zijn bedoeld en kies de modellen uit die je vaak nodig denkt te hebben.

Metaal voor het avondmaal

Grote stukken vlees zijn heerlijk, evenals soepen. Punt is, daar gebruik je doorgaans niet je blote handen voor. Zorg er daarom voor dat je voldoende bestek in huis hebt. Voor veel maaltijden volstaan vorken, messen en lepels maar voor andere gerechten heb je weer speciale onderdelen nodig.

Waar mensen heel erg blij van worden…

…zijn mooie schotels, kommen en borden. Da’s geen aloud gezegde, dat hebben we zojuist zelf bedacht. Gelukkig heb je een ruime keuze met de serviesonderdelen waarmee jij je kasten kunt vullen. Zowel qua vorm als kleur of opdruk kun je een prachtige serviesset aanschaffen die aan al jouw wensen voldoet.