Vespa scooter kopen? Sprint VS Primavera

V

Als het weer beter wordt en de wegen staan vol met files wordt het wel heel aantrekkelijk om een snorscooter of bromscooter aan te schaffen. Dan ben je de auto’s te snel af, je rijdt heerlijk vrij in de stad en in de vrije natuur in het weekend. Dan is een Vespa kopen een uitstekend idee! Waarom een Vespa kopen en niet een ander merk? Hier zijn drie goede redenen om voor een Vespa te kiezen:

 

1. Vespa is de originele retro scooter

Er rijden steeds meer retro scooters op de weg. Het zijn wendbare scooters met een mooi uiterlijk. Ze lijken allemaal op elkaar; La Souris, IVA, AGM of Turbho, allemaal hebben ze dezelfde uitstraling. Waar komt dat vandaan? In 1946 begon Piaggio in Italië met scooters bouwen. Hun eerste model leek niet op die zware motoren van Duitse en Britse makelij. Door de elegante vorm die wel iets weg had van een wesp werd dit model Vespa genoemd, het Italiaanse woord voor wesp. Zowel mannen als vrouwen wilde graag een Vespa kopen. Na tientallen jaren is dit model nog steeds dé inspiratie voor alle scooter fabrikanten. Een Vespa kopen is daarmee het origineel kopen.

 

2. Vespa staat voor kwaliteit

Een Vespa kopen is investeren in kwaliteit. Er worden geen concessies gemaakt, alleen het beste van het beste is goed genoeg voor Vespa. Schijfremmen met een gevlochten kabel voor meer druk, een metalen body en gespoten binnenkappen. Dat zijn slechts enkele kenmerken die je aantreft op diverse Vespa modellen. Wat je op voorhand meer betaalt spaar je later in onderhoudskosten uit. Daarnaast heeft Vespa nog steeds het mooiste design van allemaal, je rijdt op luxe en dat merk je!

 

3. Een Vespa kopen; de keuze is aan jou!

Wat past bij jou? Een sportieve Vespa Sprint of ga je voor de klassieke vormen van de Vespa Primavera? Wil je op het fietspad rijden met een snorfiets met een maximum snelheid van 25 km/u of toch wat sneller met een bromfiets die 45 km/u mag rijden? Op het gebied van kleuren is er ook een ruime keuze. Als je wilt kun je zelfs voor de originele kleurstelling van de eerste generatie Vespa scooters kiezen!

 

En daarom is Vespa nog steeds de koning van de scooters, ga jij binnenkort ook een Vespa kopen?