elektrische scooter kopen

e

De tijd van pruttelende motoren en dampende uitlaatgassen lijkt voorbij te gaan. Voor de één is een ronkende motor een genot om naar te luisteren, voor de ander is het gewoon een vervelende bak herrie. Voor die tweede groep kan een elektrische scooter kopen een hele goede oplossing zijn. Dan ben je sneller dan een (elektrische) fiets zonder een luide motor en benzinelucht overal. Wat zijn de redenen voor een elektrische scooter kopen? En waarom zou het niet doen?

 

Voordelen van een elektrische scooter kopen

 

Elektrische scooters kun je opladen

Een normale scooter kun je thuis niet vullen, je moet regelmatig naar een pompstation rijden om te tanken. Een elektrische scooter laad je gewoon thuis op, heel praktisch.

 

Minder onderdelen, minder onderhoud

Omdat er geen complexe benzinemotor in de scooter nodig is zijn er ook minder onderdelen die stuk kunnen gaan. De onderhoudskosten liggen vaak een stuk lager bij elektrische scooters. De accu is de grootste investering, die hoeft gelukkig niet vaak vervangen te worden.

 

Meteen starten, het hele jaar door

Met een elektrische scooter start de motor meteen, bij warm en koud weer. Je hoeft dus niet te kickstarten of andere trucs te gebruiken, met een druk op de knop begint de scooter zachtjes te snorren.

 

Nadelen van een elektrische scooter kopen

 

De actieradius ligt lager

Met een benzinemotor haal je meer kilometers uit een tank dan uit één acculading. Voor dagelijks verkeer is dat geen probleem, je laadt de scooter gewoon elke dag op als je dat wilt. Luxere modellen hebben een grotere capaciteit accu en daarmee ook een grotere actieradius.

 

De aanschafprijs ligt hoger

Een accu is duurder dan een benzinemotor, dat klopt. Vergelijkbare modellen zijn elektrisch duurder dan scooters met benzinemotor. Maar de kosten per kilometer vallen goedkoper uit met stroom, en het onderhoud is vaak goedkoper met elektrisch rijden.

 

Met veel grote voordelen en enkele kleine nadelen wordt een elektrische scooter kopen een heel interessante optie voor de meeste rijders. Het is de moeite waard een kijkje te nemen in de webshop voor de collectie elektrische scooters voor zowel snorscooters (25 km/u) als bromscooters (45 km/u).