Puch onderdelen

P

Puch is een beroemde Oostenrijkse bromfiets met een historie die teruggaat tot in 1899 toen Johann Puch startte met de fietsenfabriek Styria. Door de jaren heen heeft Puch meerdere namen gehad en producten gemaakt, we kennen uiteraard de brommers nog het beste. In 1923 kwam de Italiaan Giovani Marcellino bij het bedrijf en door hem werden Puch onderdelen ontwikkeld van een dusdanige kwaliteit dat Puch besloot zich volledig toe te spitsen op motorfietsen.

 

Puch komt naar Nederland

De MS 50 kwam in 1954 naar Nederland en kreeg door de kleine benzinetank de bijnaam “Baby Puch”. De Puch onderdelen waren destijds erg modern met de telescoopvering en een motor met geforceerde koeling. Door de hoogwaardige kwaliteit Puch onderdelen waren deze brommers behoorlijk duur, maar liefst 650 gulden. De bromfiets had als voordeel een lage instap waardoor dames met rokken ook op de brommer konden rijden. De Puch werd al gauw een statement en jongeren lieten zich graag zien op een echte Puch scooter.

 

Puch is kunst

De Puch brommers waren vooral populair bij artistieke jongeren, in 1962 organiseerde importeur Stokvis de eerste Puchrally met maar liefst 700 deelnemers. Het stuur was één van de Puch onderdelen dat vaak werd aangepast. Er werd veel gesleuteld aan de Puch onderdelen, bijvoorbeeld de kikkervormige koplamp en de gereedschapstrommels aan het achterspatbord. De Puch onderdelen die destijds werden gezien als ouderwets zijn tegenwoordig juist weer populair bij hobbyisten die graag de Puch in de originele staat terugbrengen.

 

Puch gaat door

Nederland is het enige land ter wereld waar de naam Puch nog wordt gebruikt vanwege de naamsbekendheid. Het merk is al jaren in handen van Piaggio, die ook bekend is van de Vespa scooters. Je kunt daarom vrijwel elk Puch model onderhouden met originele Puch onderdelen. Die bestel je gewoon online, er zijn duizenden onderdelen om een Puch in goede staat te houden. Er zijn vele Puch clubs verspreid door heel Nederland, de roem van dit merk is niet verloren gegaan. Overal sleutelen hobbyisten aan hun scooter en proberen ze weer in originele staat terug te brengen.

 

Ben jij ook zo’n fan van Puch? Kijk dan snel in de webshop voor alle Puch onderdelen.