My Paper Bag van MYOMY

M

My Paper Bag van MYOMY (dit spreek je uit als ‘my, oh my’) is een tas met een verhaal. De tas is ontstaan in 2008 als manier om voor Fairtrade werkgelegenheid te zorgen in Calcutta, India. Het uiterlijk van de modieuze tas is geïnspireerd op een doorleefde papieren tas van een zwerver die ontwerper Ramon Middelkoop ooit zag. De bijzondere tas die het resultaat is van deze twee inspiratiebronnen was meteen een daverend succes.

De iconische My Paper Bag
Nu, 8 jaar later, is My Paper Bag er in vele modellen en kleuren. Naast het klassieke model zijn er ook extra grootte boodschappentassen, handige make-up tassen, ruime laptoptassen en chique clutches. Ook aan moeders met baby’s wordt gedacht, want MYOMY heeft ook een luiertas in verschillende kleuren in de collectie.

Fair Trade tassen
Elke tas wordt nog altijd met de hand gemaakt en is daarom altijd volledig uniek. In de meeste modellen zie je ook nog steeds de karakteristieke kartelrand van een papieren tas terug. In tegenstelling tot de papieren tas die gemaakt is van gewoon papier, is deze tas gemaakt van duurzaam buffelleer. De tassen gaan daardoor lang mee.

My Paper Back tassen zijn niet alleen duurzaam in hoe lang ze mee gaan, duurzaamheid staat centraal in het hele productieproces. Het leer komt van dieren die een goed leven hebben gehad en tijdens het leerlooien worden zo min mogelijk chemicaliën gebruikt. Elke tas wordt met de hand gemaakt in Fairtrade werkplaatsen India. Hierdoor draagt elke My Paper Bag van MYOMY bij aan een betere wereld, voor iedereen.