Pigtail, wat is het?

P

Pigtail, wat is het?

Je hebt er vast wel een keer van gehoord, maar wat zijn het nou precies en wat kan je ermee? Wij leggen dit vraagstuk voor je uit! Eigenlijk zijn pigtails kabel stukjes waar een glasvezel connector aan toegevoegd is en in verwerkt is. Deze pigtails kan je in vele verschillende soorten en maten aanschaffen, welke jij kiest ligt eraan waar je de pigtail voor nodig hebt.

Welke soorten pigtails zijn er?

Er zijn zoals gezegd dus vele verschillende pigtails waaruit gekozen kan worden. Als eerste is er de Pigtail SC, deze hebben SC connectoren, vandaar de naam van de pigtail. Single en multi mode kabels kunnen in combinatie met deze pigtail gebruikt worden. Het grote voordeel van deze kabel is dat de connector op een gemakkelijke manier los en vast gemaakt kan worden. Dan is er de Pigtail ST, deze wordt vooral gebruikt bij een multimode verbinding en beschikt over een speciale aansluiting. Verder is er nog de Pigtail E2000. Deze wordt juist veelal bij singlemode verbindingen gebruikt. De laatste variant die er gebruikt kan worden is de Pigtail LC. Deze heeft ook weer bepaalde voor en nadelen.

Meer informatie over de glasvezel verbinding

Nu je wat informatie hebt over pigtails is de logisch opvolgende stap om meer informatie over de glasvezel verbinding zelf te geven. We zien dat in Nederland nog niet overal de glasvezel verbinding gelegd is. We zien dit vooral in het Oosten en midden van het land het meest voorkomen en in de omgeving van Eindhoven. Gek genoeg is er in de Randstad nog niet zoveel animo voor de glasvezel verbindingen, maar dit gaat naar verwachting snel veranderen! De verwachting is dat er over een aantal jaren vooral glasvezel verbindingen zijn, omdat de voordelen zo groot zijn. Vooral voor bedrijven bespaart dit op de lange termijn zoveel tijd en geld die ze nu kwijt zijn aan het wachten op de te trage internet verbinding.