Voordeelscooters nieuwe kopen online

V

Je bent er uit: je gaat een nieuwe scooter kopen. En daar wil je natuurlijk een zo gunstig mogelijke prijs voor betalen. Een voordeelscooters kan dan uitkomst bieden. Dit zijn scooters die, zoals de naam al aangeeft, voordelig zijn geprijsd. Het kunnen oude modellen zijn, maar veel vaker zijn het scooters die in China worden gemaakt.

De prijs van een Chinese scooter ligt vaak een stuk lager dan een scooter van Europese komaf. Een Europees instapmodel heb je vanaf 1300 tot 1800 euro, terwijl een Chinese variant al verkrijgbaar is vanaf 699 euro.

Voordeelscooters en kwaliteit

China heeft al jarenlange ervaring met het produceren van scooters. Hoewel we in Nederland pas Voordsinds een aantal jaren Chinese scooters kunnen kopen, worden daar al jarenlang scooters gemaakt. Naast de fiets, is de scooter in China het meest gebruikte vervoermiddel.

Doordat de productiekosten in China een stuk lager zijn dan in Europa of Japan, heeft een Chinese scooter een zeer gunstig prijskaartje.

Naast de goedkope productie, is een Chinese voordeelscooter ook geproduceerd met onderdelen van mindere kwaliteit. Onderdelen van Chinese voordeelscooters kunnen hierdoor sneller slijten en zijn vaker aan vervanging toe.

Het vervangen van wisselstukken kan problemen met zich mee brengen: garages hebben de Europese onderdelen vaak op voorraad, maar moeten onderdelen voor Chinese scooters apart bestellen. Met als gevolg dat je weken moet wachten, voordat de scooter kan worden gerepareerd.

Betrouwbaarheid voordeelscooters

Zijn Chinese voordeelscooters dan niet interessant? Dat hangt vooral af van de rijfrequentie. Als je de scooter elke dag gebruikt, is het handig om in de eerste instantie vooral te kijken naar de betrouwbaarheid van een scooter. Een betrouwbare scooter betaalt zich immers dubbel en dwars terug.

Maar als je van plan bent om de scooter niet voor het dagelijks vervoer te gebruiken, en er af en toe een ritje mee te maken, dan kan een voordeelscooter wel weer uitkomst bieden. Chinese scooters kunnen perfect dienen als goedkope ‘plezierscooter’.

Ben je wel op zoek naar een scooter voor dagelijks gebruik, zonder daar direct de hoofdprijs voor te betalen? Denk dan eens aan een online verkooppunt. Online een scooter kopen kan al wat schelen in de prijs, en hij wordt ook nog eens bij je thuisbezorgd!