Scooterbanden kopen doe je goedkoop online

S

Veilig de weg op met je scooter? Dat begint bij een paar goede scooterbanden. Hoewel een stukje rubber onder een scootervelg misschien niet belangrijk lijkt, is een goede band van levensbelang.

Een scooterband is namelijk het eerste contactpunt met de weg. En juist daarom is het zo belangrijk om met een goed paar banden de weg op te gaan. Zeker voor een scooter of brommer is het ontzettend belangrijk om een goede set banden aan te schaffen.

Scooterbanden heb je in alle soorten en maten. Sommige scooters hebben naast een buitenband ook een binnenband, terwijl andere modellen werken met ’tubeless’ buitenbanden. Voor deze banden is géén binnenband nodig.

De buitenband is het belangrijkste onderdeel van een band. Dit is het stuk rubber dat daadwerkelijk contact maakt met de weg. Een goede band zorgt voor grip en heeft bovendien voldoende profiel om water af te voeren.

Scooterbanden: voor ieder wat wils

Omdat er zo veel verschillende banden zijn, is het verstandig om je goed over de band te laten informeren. Natuurlijk is er verschil in prijs en kwaliteit,  maar haast belangrijker: de persoonlijke rijstijl.

Een scooter die voornamelijk in de stad wordt gebruikt, heeft een andere band nodig dan een scooter die juist meer meters maakt op landelijke wegen.

Wanneer je kiest voor een band die geschikt is voor de stad, dan kijk je al snel naar scooterbanden met een wat steviger rubber. Juist door de extra stevigheid, zijn dit soort banden goed geschikt voor lange stukken op ruw asfalt.

Naast het wegdek, is het ook raadzaam om rekening te houden met het seizoen. Steeds vaker zie je dat scooterrijders kiezen voor een winterband. Bij temperaturen onder de 7 graden, wordt een winterband aangeraden. Winterbanden hebben in koudere weersomstandigheden een betere grip op de weg, waardoor je veiliger kan rijden.

Goedkope scooterbanden

Een goede scooterband tegen een zacht prijsje? Dat kan! Op het internet kan je heel eenvoudig goedkope scooterbanden bestellen. Voor het bestellen is het aan te raden om even op te meten welke bandmaat jouw scooter of brommer heeft.

En als je toch bezig bent met bestellen: neem dan het zekere voor het onzekere en investeer in een reserveband. Zeker als je werkt met een binnenband, kan een reserve binnenband absoluut geen kwaad.